Tuesday 6 January 2015

Megjelent az Ökopolitika, ideológia, baloldal című kötetem

Megjelent egy kötetem, Ökopolitika, ideológia, baloldal címmel a L'Harmattan Kiadónál, a Lukács György Alapítvány támogatásával. A kötet egy ÖkoBal-projet része, s alább a könyvhöz kapcsolódó blog köszöntője olvasható:

"Tisztelt Érdeklődő,

Antal Attila vagyok, jogász és közpolitikai szakértő, tanársegéd az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében. Örömömre szolgál, hogy felkereste ezt az oldalt, amely egyrészt legújabb könyvem (Ökopolitika, ideológia, baloldal - Egy baloldali környezetpolitika alapjai) online lenyomata és névjegye, másrészt pedig az erre a kötetre épülő ÖkoBal-projekthez kapcsolódó blog. A kötet a L'Harmattan Kiadónál jelent meg és a Lukács György Alapítvány tette lehetővé a megjelentetését.

Az ÖkoBal-blog célja az, hogy elméleti és gyakorlati fórumot teremtsen a magyar baloldal ökológiai fordulatához (a projekt és blog céljairól itt olvashat részletesen). Erre elsősorban az oldal blog-felületén feldolgozandó és a kötetet eszmei-gyakorlati mondanivalóját továbbgondoló, kibontó és kritizáló bejegyzések szolgálnak. Az ÖkoBal ugyanakkor a kötet jobb megismerését is lehetővé teszi a leendő Olvasók számára, hiszen megtalálható itt a könyv összefoglalója és alapvető adatai, a vásárláshoz szükséges tudnivalók, a kötet tartalomjegyzéke és előszava, sőt a felhasznált szakirodalom is, méghozzá az ÖkoBal-blog jövőbeni tematikájához igazítva. Ezt az oldalt tehát egy dinamikus felületnek szánom, ahol nagyon szívesen fogadom az észrevételeket és kritikai megjegyzéseket és közvetíteni fogom a kötettel kapcsolatos fejleményeket. Ezen túl pedig nem titkolt célom az, hogy az itt szerveződő kollektív tudást (a tömegek bölcsességét) egy közösségbe is szervezzem: ezért a könyv megjelenésével és az ÖkoBal-blog elindításával párhuzamosan létrehoztam egy, a kötethez kapcsolódó Facebook-oldalt is.

Kérem, hogy ha észrevétele, megjegyzése, kritikája vagy éppen a kötethez, illetve az ÖkoBal-projekthez kapcsolódó javaslata van, keressen meg ezen az e-mail címen.

Köszönöm, hogy megtisztelt virtuális jelenlétével és figyelmébe ajánlom a kötetet!

2015. január 2.

Antal Attila"