Friday 27 November 2015

Meghívó könyvbemutatóra – 50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell

2015. december 4-én 17.30-tól mutatják be a Progress Alapítvány támogatásával, Böcskei Balázs és Sebők Miklós szerkesztésében a Noran Libro Kiadónál megjelenő kötetet, amelynek címe 50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell. Magam is az 50 szerző egyike vagyok, s talán nem véletlenül egy ökoszocializmusról szóló könyvet ajánlottam a nagyérdemű figyelmébe.

A helyszín: Örkény István Könyvesbolt, Budapest Szent István körút 26.


A kötet ötven magyar szerző írását adja közre: ötven a baloldal számára fontos könyvről írt ötven önmagát – különböző módon, de – baloldalinak tartó értelmiségi. Szerzőink lefedik a magyar baloldali gondolkodás három generációját, vidékieket, fővárosiakat, külföldön élő és határon túli magyarokat – a magyar közéletben évtizedek óta aktív szerzőket és egyetemistákat egyaránt. Ötven általuk választott és számukra fontos könyvről írtak, melyről úgy gondolták, hogy ismernie kell őket minden baloldalinak. Az eredmény hűen tükrözi a magyar baloldali gondolkodás sokszínűségét. A feldolgozott témák a kapitalizmus meghaladhatóságától a baloldal választási kudarcainak okain át a hétköznapi elnyomás elleni küzdelem lehetséges módjáig terjed. A kötet egy ilyen élő baloldali kultúra felé tesz ötven kis lépést.

A könyvbemutató keretében rövid pódiumbeszélgetésre kerül sor. A Progress Alapítvány részéről Ágh Attila, a szerzők közül Kaufer Virág, valamint a kötet szerkesztői: Böcskei Balázs és Sebők Miklós a résztvevők. Moderátor: Krug Emilia (168 Óra).