Wednesday 15 December 2021

Az Orbán-rendszer „gyermekvédelme” a politikai pedofília csúcsteljesítménye (Hírklikk, 2021. december 9.)

Az Orbán-rendszer "gyermekvédelminek" hazudott kampánya és népszavazási kezdeményezése kapcsán kérdezett a Hírklikk 2021. december 9-én és többek között az alábbiakat mondtam arról, hogy hogyan és miért hihetetlenül veszélyes az, hogy Orbán megint "házhoz hozza a gyűlöletet".


"Abban a szembenállásban, amit az Orbán-rendszer generál az unióval vagy az ellenzékkel szemben, az a legszörnyűbb, hogy számunkra a legfontosabbakat, a magyar gyerekeket, a jövő generációját dobja be a gyűlöletpolitikai térbe. A politikai pedofília csúcsteljesítményével állunk szemben. Az a nagyon álságos érvelés, hogy őket szeretnék megvédeni, már a politikai kommunikáció szintjén sem érvényesül. Inkább őket viszi a züllött, mocskos politika kellős közepébe, ami megbocsáthatatlan...".

"Azt gondolom, hogy nagyon fontos. A rendszerváltás utáni Magyarország többek között ebben a kérdésben is nagyon lemaradt. A gyerekek szexuális edukációja oktatási szempontból nagyon nem megalapozott. Azoknak a civil szervezeteknek a munkáját, amelyek részt vesznek benne, nagyon meg kell becsülni. Nagyon fontos munkát végeznek. Semmiféle tapasztalat nincs arra, hogy általuk valamiféle homoszexuális propaganda bontakozott volna ki. Nem is hallottunk ilyenről sem az óvodában, sem iskolában. Azért olyan légből kapott ez az egész, mert, ha lett volna ilyen, az Orbán-rendszernek több mint tíz éve lett volna rá, hogy fellépjen ellene. Sem a kormányzati oldal politikusairól, sem a kormánypárti szavazókról nem tudom elképzelni, hogyha lett volna kísérlet ilyen meg nem engedett propagandára Magyarországon, azt befogadták volna. Ha igen, felléptek volna ellene."

"Orbán már rég teljesen elvesztette a morális iránytűjét, és az a furcsa, hogy senki nem szól körülötte, hogy ezt azért már nem kellene. Tulajdonképpen a legszörnyűbb abban a szembenállásban, amit az Orbán-rendszer generál az unióval vagy éppen csak az ellenzékkel, hogy ebbe bedobja a gyerekeket. A magyar gyerekeket, a jövő generációját, számunkra a legfontosabbakat dobja be ebbe a gyűlöletpolitikai térbe. Az a nagyon álságos érvelés, hogy őket szeretné megvédeni, már a politikai kommunikáció szintjén sem érvényesül. Hiszen azokkal a megfogalmazásokkal, amiket az Orbán-kormány minden nap felböfög és szajkóz, különben nem találkoznának a gyerekek. Hát mikor hallott egy általános iskolás a nemváltó műtétről? Pont a politikai kommunikáció hozza el azt, meg a családi beszéd – hiszen egy híradó után otthon is előkerül –, hogy mi az a nemváltás. Olyan módon vonja be a gyerekeket az Orbán-rendszer ebbe a kampányba, mint ahogy anno a menekülteket bevonta az akkori kampányába. Csakhogy ők nincsenek itt, és nem részei a hazai politikai közösségnek. Távol vannak, ha úgy tetszik. De az Orbán-rendszer most már házhoz hozza a gyűlöletet. Előállítja azt a morális pánikot, morális válsághelyzetet, ahol tényleg a gyermekek sérülnek, és tényleg meg kell védeni őket, de nem a nemváltó műtétektől, nem a civil szerveződésektől, nem Brüsszeltől, hanem magától a kampány elindítójától, az Orbán-rendszertől. Erre nincsen magyarázat, ez morális mélység, a rendszerváltás utáni politika egyik mélypontja. Ezen el kell gondolkodnia mindenkinek."